Национална асоциация "Подкрепа за кърмене"

Консултанти по кърмене оказват помощ и подкрепа на кърмещи майки в цялата страна.

Национален телефон на консултантите по кърмене 0896  418 488

Новини

Програма на НАПК за Световната седмица на кърменето 2024

Снимка: freepik.com

ОНЛАЙН СЪБИТИЯ

8 август, 11:00-12:30 часа

Онлайн събитие за родители, организирано съвместно с Shushulka.com на тема: Искам да кърмя, но… Как да се справим с предизвикателствата в кърменето през първите 6 месеца. препятствията, които майките срещат в първите дни и месеци и как да ги преодолеем – за това колко често и как суче бебето, как се променят нуждите му през първите месеци, какво да следим, за да сме сигурни, че бебето се храни и наддава достатъчно. Ще обсъдим най-често срещаните притеснения и въпроси.
Лекцията ще води Христина Шопова – доброволен консултант към НАПК.

Facebook събитие тук

АСЕНОВГРАД

3 август, 10:30 часа

Скъпи бременни и кърмещи майки, заповядайте на среща, организирана съвместно между Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ и Градска библиотека „Паисий Хилендарски$-Асеновград по повод Световната седмица на кърменето. На срещата ще можете да зададете въпросите си, свързани с началото на кърменето, преодоляване на трудностите, кърменето на порасналото бебе, захранването и отбиването. Ще намерите отговори, подкрепа и информация от доброволен консултант по кърмене от Асеновград.

 Детския отдел на Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ – Асеновград, ул. „Цар Иван Асен II“ 24

Facebook събитие тук

 За контакт: Весела Пачалиева (консултант по кърмене към НАПК) 0889 332 783

 

БУРГАС

3 август, 10:30 часа

Скъпи бременни и кърмещи майки от Бургас, заповядайте на среща по случай Световната седмица на кърменето на традиционното ни място в Морската градина (пейките вляво от входа на Летния театър). Там ще Ви посрещне дългогодишен доброволен консултант по кърмене към Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“, за да споделите опита и тревогите си с кърменето, захранването и отбиването и да отговори на въпросите Ви. Добре дошли са и татковци, баби и дядовци и всеки, който се интересува от оптималното хранене и развитие на бебетата и малките деца.

❣️ Морската градина, пейките вляво от входа на Летния театър

Facebook събитие тук

За контакт: Рада Стефанова (консултант по кърмене към НАПК) 0878 755 868

 

ВАРНА

2 август, 10:30 часа

Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ има удоволствието да покани бъдещиге и настоящи майки и татковци на среща по повод Световната седмица на кърменето.
Заповядайте на 2 август, петък от 10:30 ч. на Летния театър, Варна.
На срещата можете да задавате своите въпроси на доброволните консултанти по кърмене към НАПК, да споделите опит или притеснения.

❣️ Пред Летния театър

Facebook събитие тук

За контакт: Дияна Петрова (консултант по кърмене към НАПК) 0887 202 642

 

ВЕЛИКО ТЪРНОВО

6 август, 10:00 часа

Мотото на тазгодишната Световна седмица на кърменето (ССК) е „Да преодолеем препятствията – подкрепа за кърмене за всички“. Доброволците от НАПК, с любезното домакинство на Балончето -Кафе с Детски кът, няма да пропуснем и тази година и ще я отбележим на 06.08.2024г. от 10:00ч със специално събитие. Ще си поговорим за често срещани спънки и техните решения, ще можете да зададете конкретни въпроси, които ви вълнуват на тема кърмене, режими и отбиване.

❣️ Детски кът „Балончето“, парк Дружба, ул. „Козлодуй“ 45

Facebook събитие тук

За контакт: Ирина Жечева (консултант по кърмене към НАПК) – 0887 945 259
Кристина Тодорова (консултант по кърмене към НАПК) – 0877 477 847

 

ВИДИН

5 август, 10:30 часа

Скъпи бъдещи и настоящи майки, НАПК съвместно с Регионална библиотека – Видин организира събитие по повод Световната седмица на кърменето 2024. Заповядайте на неформална среща с нашия доброволен консултант по кърмене във Видин Цветелина Йорданова. На срещата ще може да обмените опит, да зададете въпроси и получите полезна информация за всичко, което ви вълнува около кърменето.

❣️ Детски отдел на „Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“, пл. „Бдинци“ 1

Facebook събитие тук

За контакт: Цветелина Йорданова (консултант по кърмене към НАПК) 0876 087 077

 

ВРАЦА

1 август, 11:00 часа

Заповядайте на среща с бременни и кърмещи майки, организирана от Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ в партньорство с Регионална библиотека – Враца по повод Световната седмица на кърменето, на която можете да зададете въпросите си, свързани с началото на кърменето, преодоляване на трудностите, кърменето на порасналото бебе, захранването и отбиването. Ще намерите отговори, подкрепа и информация от доброволните консултанти по кърмене във Враца.

Вход свободен!

❣️ Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца, ул. Петропавловска 43

Facebook събитие тук

За контакт: Мария Гусева (консултант по кърмене към НАПК) 0898 616 754

 

ГАБРОВО

4 август, 10:00 часа

По повод Световната седмица на кърменето Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ и Младежки  център – Габрово, с любезното домакинство на „Горски срещи на Градище”, Ви канят на среща, на която ще имате възможност да се срещнете с доброволен консултант по кърмене към НАПК за гр. Габрово. Ще обсъдим въпроси свързани с началото на кърменето и  преодоляване на трудности и често срещани проблеми.  Очакваме Ви  в местността Градище на 04.08.2024 г. от 10.00 часа.

Вход свободен!

Facebook събитие тук

❣️ Местност Градище

За контакт: Василена Пенкова (консултант по кърмене към НАПК) 0899 493 156

 

ЛОВЕЧ

14 август, 10:00 часа

Скъпи бременни и кърмещи майки от Ловеч, Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ организира специална среща за Вас по повод Световната седмица на кърменето, на която нашият доброволен консултант по кърмене Роси Николова ще е на Ваше разположение и ще можете за да споделите опита и тревогите си с кърменето, захранването и отбиването и да получите отговори на въпросите си. Тя ще Ви очаква на алея Башбунар (началото, вдясно).

 ❣️ Началото на Алея Башбунар

Facebook събитие тук

За контакт: Росица Николова (консултант по кърмене към НАПК) 0886 550 940

 

НОВИ ИСКЪР

4 август, 10:00 часа

Скъпи бъдещи и настоящи майки от Нови Искър, Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ организира събитие по повод Световната седмица на кърменето 2024. Заповядайте на неформална среща с нашия дългогодишен доброволен консултант по кърмене Людмила Здравкова. На срещата ще може да обмените опит, да зададете въпроси и получите полезна информация за всичко, което ви вълнува около кърменето.

Вход свободен!

❣️ Парти зала „Фъстъчко“, ул. „Искърско дефиле“ 139

Facebook събитие тук

За контакт: Людмила Здравкова (доброволен консултант по кърмене към НАПК) 0886 611 392

ПЛОВДИВ

(събитието е отложено поради неблагоприятните условия в града след пожар)

 

2 август, 10:00 часа

Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ ви кани на неформална кърмаческа среща в Пловдив по повод Световната седмица на кърменето. Заповядайте на нашата среща за настоящи и бъдещи родители на 2 август, петък, от 10:00 ч. в парк „Студенец“. Там ще може да зададете своите въпроси, да споделите опит или притеснения с други майки и да получите консултация от доброволен консултант по кърмене към НАПК.

❣️ парк Студенец, кв. Кичука (ул. Здравец)

Facebook събитие тук

За контакт: Росица Николова (консултант по кърмене към НАПК) 0886 550 940

 

РУСЕ

7 август, 10:00 часа

Заповядайте на „Празник на кърменето: Заедно за уверено майчинство“ в градината на хотел „Рига“, на 7 август от 10:00 ч.
Как да преодолеем препятствията и да се уверим, че всяко майчинство започва с подкрепа, ще си говорим заедно с русенските семейства и родители в последния ден на кампанията, когато сме насрочили истински празник на кърменето, на който са поканени всички бебета, баби, майки и татковци, вуйчовци и приятелки.
Събитието ще се проведе в съответствие с мерките, предвидени в Международния кодекс за разпространение на заместители на майчина кърма.

Организатори:
Център за детско здраве Ниш
Д-р Даниела Бурмова
Ак. Даниела Лютакова, IBCLC
С подкрепата на:
Lions club Russe – Sexaginta Prista
Национална асоциация Подкрепа за кърмене
Специални гости:
Д-р Теодора Константинова, акушер-гинеколог
Кинезитерапевт Севиляй Сали

❣️ градината на хотел „Рига“

Facebook събитие тук

 

СЕВЛИЕВО

2 август, 10:00 часа

Заповядайте на среща, организирана по повод Световната седмица на кърменето съвместно от Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ и Общностен център – Севлиево, на която можете да зададете своите въпроси на доброволен консултант по кърмене към НАПК. Ако сте бременна и планирате да кърмите или вече кърмите, на срещата ще получите информация как да стартирате успешно кърменето и как да се справяте с често срещани проблеми.
Вход свободен!

❣️ Общностен център – Севлиево, ул. „Гочо Москов“ 5

Facebook събитие тук

За контакт: Лора Кънева-Лубани (консултант по кърмене към НАПК) 0887 639 450

 

СОФИЯ

1 август, 14:00 часа

По повод Световната седмица на кърменето д-р Анета Попиванова, IBCLC, педиатър-неонатолог и председател на НАПК ще направи безплатна лекция за кърмещи майки на тема „Кърменето –  въпроси и отговори“.

❣️ Аудиторията на СБАЛАГ „Майчин дом“, ул. „Здраве“ 2

 

2 август, 11:00 часа

Един от дългогодишните консултанти по кърмене на Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ очаква Вас, бременни и кърмещи майки, на кратка лекция на тема „Първи стъпки в кърменето“, на която ще Ви представи важните моменти, необходими за един успешен старт на кърменето и ще отговори на въпросите Ви.

В организирана томбола една от Вас ще има шанса да спечели книгата „Всичко за кърменето… или почти всичко, но практично“ на Христина Янева-Хедра, IBCLC.

В края на срещата ще има възможност за индивидуални консултации, на които са добре дошли и майки с малки и по-пораснали кърмачета.

Вход свободен!

❣️ Fox Book Café, ул. „Уилям Гладстон“32

Facebook събитие тук

За контакт: София Кандиларова (консултант по кърмене към НАПК) 0899 661 567

 

5-7 август, 13:30-15:30 ч.

Консултации по проблеми на кърменето с -д-р Анета Попиванова, IBCLC, в консултативния кабинет по кърмене на СБАЛАГ „Майчин дом“.

❣️ ДКЦ „Майчин дом“, кабинет 173,  ул. „Здраве“ 2

 

9 август, 9:00 часа

Каним ви на неформална среща на открито, подходяща за бременни и кърмещи майки с малки и по-пораснали кърмачета, на която наши консултанти по кърмене ще може да отговорят на въпросите Ви, свързани с началото на кърменето, преодоляване на трудностите, кърменето на порасналото бебе, захранването и отбиването. Ще ви очакваме в София Тех Парк на поляната между сградата на Bosch (лаборатории) и сградата инкубатор.

❣️ София Тех Парк (поляната между сградата на Bosch (лаборатории) и сградата инкубатор) – https://maps.app.goo.gl/YEtkVuwnaCL9S8Nd9

Facebook събитие тук

За контакт: Петя Лозанова (консултант по кърмене към НАПК) 0886 313 544

 

СТАМБОЛИЙСКИ

8 август, 18:00 часа

Заповядайте на неформална кърмаческа среща в град Стамболийски с консултант от Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“, която ще се проведе по повод Световната седмица на кърменето с любезното домакинство на група общински съветници от Община Стамболийски – Константин Смиленов, Иван Ангелов, Костадин Аврамов и Емил Милошев. Ако сте настоящи и бъдещи родители, сте добре дошли  на 8 август, четвъртък, от 18:00 ч. в Еко парк. Там по много забавен и интересен начин доброволният консултант по кърмене към НАПК Росица Николова ще Ви разкаже какво Ви очаква в началото на кърменето и как да се справите с най-често срещаните проблеми по-нататък. Ще имате възможност да задавате въпросите си и да споделите тревогите си.

❣️ Еко Парк, пейките зад детския център

Facebook събитие тук

За контакт: Росица Николова (консултант по кърмене към НАПК) 0886 550 940

 

СТАРА ЗАГОРА

4 август, 10:00 часа

Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ ви кани на неформална кърмаческа среща в Стара Загора по повод Световната седмица на кърменето. Заповядайте на нашата среща за настоящи и бъдещи родители на 4 август, неделя, от 10:00 ч. на Беседката на Античния форум. Там ще може да зададете своите въпроси, да споделите опит или притеснения с други майки и да получите консултация от доброволните консултанти по кърмене към НАПК.

Поканете баби, татковци, бременни приятелки!

❣️ Античен форум „Августа Траяна“

Facebook събитие тук

За контакт: Ирена Иванова (консултант по кърмене към НАПК), тел. 0898 440 013
Златина Желева (консултант по кърмене към НАПК), тел. 0897 02 55 51

 

ТРОЯН

13 август, 10:00 часа

Скъпи бременни и кърмещи майки от Троян, Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ организира специална среща за Вас по повод Световната седмица на кърменето, на която нашият доброволен консултант по кърмене Роси Николова ще е на Ваше разположение и ще можете за да споделите опита и тревогите си с кърменето, захранването и отбиването и да получите отговори на въпросите си. Тя ще Ви очаква в непринудената обстановка на кафе „Макиато“.

❣️ Кафе „Макиато“, пл. „Възраждане“ 1

Facebook събитие тук

За контакт: Росица Николова (консултант по кърмене към НАПК) 0886 550 940

 

Обяви от Napazar.eu
Използването на текст, изображение или каквато и да е друга част от този сайт е забранено
без изричното писмено съгласие от страна на Национална Асоциация "Подкрепа за кърмене"
© 2010 - 2024 Национална Асоциация "Подкрепа за кърмене" | Всички права запазени